Uncategorized

Ota haltuun työelämän toimivat tekstit – tule verkkokurssille

Tuntuuko sinusta, että olet hiukan epävarma, miten työelämässä pitäisi kirjoittaa? Minkälaiset tekstit toimivat? Et ole oikein sisäistänyt, miten sähköposteja kirjoitetaan tai miten tarjous laaditaan. Haluaisit kirjoittaa tiedotteen, mutta et pääse alkuun.

On turhauttavaa olla jumissa, kun ei oikein tiedä, miten sanottavansa muotoilisi.

Minä olen kompuroinut paljonkin erilaisten tekstien parissa. Olen kehittynyt kirjoittajana, koska olen janonnut tietoa ja kouluttautunut.

Olen opiskellut aikanaan Helsingin Sihteeriopistossa liikekirjeenvaihtoa ja laatinut tarjouspyyntöjä, tarjouksia, tiedotteita ynnä muita työelämän tekstejä.

Myöhemmin innostuin opiskelemaan Helsingin yliopistossa suomen kieltä. Alusta alkaen oli selvää, että minua kiinnosti nimenomaan työelämässä tarvittava kieli. Se on selkeää ja helposti ymmärrettävää suomea. Lauserakenteet ovat selkeitä, ja sanasto on tuttua. Sellaista kieltä lukee mielellään, koska siinä ei ole mitään ymmärtämistä haittaavia esteitä.

Olen kansantajuisen kielen kannattaja ja pidän yksinkertaisesta ja selkeästä ilmaisusta. Selkeä mieli tuottaa selkeää kieltä.

Olen rakentanut johdonmukaisesti etenevän verkkokurssin, jossa käydään läpi keskeisiä työelämän kirjoitustaitoja. Käyn havainnollisesti läpi, miten tuottaa selkeää suomen kieltä, jota vastaanottajan on mukava lukea ja helppo ymmärtää.

Mitä saat kurssilta?

Haluat oppia kirjoittamaan selkeää kieltä. Haluat tietää, miten saat viestisi perille. Kaipaat käytännönläheisiä vinkkejä, miten kehittyä kirjoittajana.

Verkkokurssin käytyäsi tiedät, miten kirjoittaa toimivia tekstejä. Osaat käyttää ystävällistä ja kohteliasta kieltä. Tunnistat erilaisten kohderyhmien tarpeet.

Kurssin sisältö

Verkkokurssilla on kolme moduulia, joissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Millaista on selkeä kieli? Miten huomioida erilaiset kohderyhmät?
  • Mitä vaiheita kirjoittamisessa on? Miksi kirjoittaminen kannattaa pilkkoa palasiin?
  • Miten kirjoittaa työelämän toimivia tekstejä, kuten sähköposteja, tiedotteita ja tarjouksia.

Kussakin moduulissa on videoita, tekstejä ja tehtäviä. Opiskelija saa edetä omaan tahtiin. Mukana on myös lisätehtäviä, jos kiinnostusta riittää. Kurssi on käytännönläheinen ja innostava. Aikaa kurssin suorittamiseksi kannattaa varata noin kolme viikkoa, koska sulattelukin vaatii aikaa.

Kurssiin kuuluu myös kaksi webinaaria (kesto 45 minuuttia). Aloituswebinaarissa tarkennan kurssin sisältöä ja kysyn opiskelijoiden odotuksia. Lopetuswebinaarissa vedän yhteen kurssin antia ja annan kirjoitusvinkkejä työelämän kirjoittajille.

Kurssi järjestetään 1.–22.6.2022

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii sinulle, jos haluat kehittää työelämän kirjoitustaitojasi. Ehkä koet, että kirjoittaminen on vähän ruosteessa. Kaipaat yksinkertaisia neuvoja, miten kirjoittaa toimivia tekstejä. Olet kiinnostunut kielestä.

Lämpimästi tervetuloa kurssille! Kieli on kivaa!

Helsingin seudun kesäyliopisto: 85606400 Työelämän toimivat tekstit -verkkokurssi

Ilmoittaudu viimeistään: 31.5.2022 23.59.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s